Om huset og os

Slangerup Børnehus er Slangerups ældste institution og emmer af historie. Huset åbnede dørene for byens børn helt tilbage i 1952.

Slangerup Børnehus er Slangerups ældste institution og emmer af historie. Huset åbnede dørene for byens børn helt tilbage i 1952. En del af huset, fungerede som bolig for børnehaves leder, og under krigen har modstandsfolk endda holdt hemmelige møder her. Det oprindelige hus er stadig en del af institutionen og ses tydeligt fra Kingovej. Når du kommer indenfor lågen, vil du måske bemærke, at en stor del af vores nuværende legeplads er etableret i den gamle have.

Vi har frugttræer, kuperet terræn og en mikroskov med udsigt over parkeringspladsen. Her har mange børn leget igennem tiden, og vi er stolte af at være med til at videreføre traditionen; med masser af sjov og leg i fremtiden.

Med tiden er huset løbende bygget ud og om, og vi bestræber os fortsat på at skabe nogle gode rammer, hvor vi udnytter pladsen ude og inde og fornyer miljøet for børnene. Derfor er vi også i gang med planlægning af nyt legeområde for de yngste børn. Vi kalder os udviklingsorienterede med respekt for gode traditioner. Og det er vi stolte af.

Børnehuset er normeret til totalt 52 børn. Børnene er pt fordelt på 3 grupper; 1 vuggestuegruppe til de yngste børn, Gruppe 2 for de mellemste børn (3-4 år), og Gruppe 3 for de ældste kommende skolebørn (5-6 år).

 

Takster

Vi vægter høj kvalitet i vores børnehus meget højt og derfor har vi en ekstra forældrebetaling, hvis man sammenligner med kommunen. Det betyder i praksis at vi kan fordoble vores vikarbudget og dermed sikre bedre nomering og flere voksne omkring børnene, også når der er møder, sygdom og ferie.

En vuggestueplads hos os koster den kommunale takst plus 361 kr om måneder. Ialt 3910 kr om måneden i 2023.

En børnehaveplads koster den kommunale takst plus 398 kr om måneden. Ialt 2490 kr om måneden  i 2023.

Vi garanterer at det er alle pengene værd.

 

Personalet – og vores arbejde

Vi er 4 uddannede pædagoger, 3 pædagogmedhjælper, en leder og 1 praktisk hjælper.

Vi er en progressiv og udviklingsorienteret børnehave. Det betyder, at vi implementerer nye pædagogiske principper og læringsbegreber; og at vi reflekterer over den pædagogik vi udøver. Vi har i Slangerup Børnehus altid forsøgt at skabe et læringsmiljø som kan tilgodese børn på alle alderstrin. Vi ønsker at skabe nysgerrige og opmærksomme børn, der sammen med andre børn, lærer en masse og har det sjovt, godt støttet af et inspirerende og medlevende personale. Opstår der konflikter børnene imellem, hjælper og vejleder til at konflikten løses og børnene føler sig mødt og hørt.

Vi prioriterer forældresamarbejde højt. Et godt forældresamarbejde, baseret på god dialog er en forudsætning for, at børnene trives og udvikler sig bedst muligt. Vi møder jer som forældre og jeres børn – der hvor i er i nuet, med empati, venlighed og anerkendelse. Det er vigtigt at både i som forældre og jeres børn er trygge ved os og dagligdagen. Vi ønsker, at børn der går i Slangerup Børnehus, bliver til den bedste udgave af sig selv.

Vores nøgleord: Trivsel, tryghed og anerkendelse – for børn og forældre.

Anna
Anna er husets leder.
Hun er altid glad og positiv og spring fyldt med energi. Det er tydeligt at mærke på Anna, at hun har fundet sin rette hylde. Det vigtigste for Anna er altid børnene. Kontoropgaverne kan bedre vente til der er tid, og derfor er hun ofte at finde på gulvet sammen med børnene.
Anna er meget innovativ og derfor er hun ikke bange for at tænke ud af boksen, og gøre tingene anderledes.
Anna er en problemløser, der altid ser muligheder fremfor begrænsninger.
Anna vision er, at vi sammen skal skabe verdens bedste børnehus

 

Matilde
Matilde er pædagog og uddannet i 2016.
Matilde er meget lattermild og man kan ofte høre hendes klukken et sted i huset.
Matilde har et roligt og blidt væsen og det smitter af på alle omkring hende. Derfor er Matilde også verdensmester i at få nye børn til at falde hurtigt til i vuggestuen.
Matilde er Kreativ og finder konstant på nye spændende projekter med børnene.
Matilde er husets souschef.
Matilde er i vuggestuen.

 

 

 

Cilene
Cilene er et livstykke uden sammenligning. Hun har en sprudlende energi og et fantastisk humør.
Cilene er en af husets mest erfarne medarbejder, med 24 års erfaring.
Hun laver altid sjov med både børn og voksne.
Man kan være forvisset om, at alle børn har lært et væld af tossede tricks og fjollede ansigter, inden de har gået her en måned.
Derudover er hun det mest mødestabile menneske i verden. Man kan altid regne med Cilene.
Celine er i vuggestuen

 

 

 

Britta
Britta er pædagog og blev uddannet i 2006.
Det er tydeligt at mærke på Britta at hun elsker at arbejde med børn. Britta er primært sammen med de mindste børn i huset og siger selv, at det er fantastisk at følge den udvikling, der sker med børnene fra de er 0-3 år gamle.
Britta er super observant og har et rigtig godt overblik over alle børn. Derfor kan Britta altid spotte, når nogen har brug for noget ekstra. Britta er rigtig god til børn med særlige behov.
Brittas timer er fordelt på to stuer.

 

 

 

Birgitte
Birgitte blev uddannet pædagog i 2022.
Birgitte er omsorsfuld og rolig i sin tilgang til børnene. Birgitte er udstyret med et åbent sind og det er nemt at mærke at hun både er nysgerrig og videbegærlig omkring sit arbejde. Det bliver bl.a. tydeligt når hun kaster sig ud i nye kreative projekter.
Hvis man spørger Birgitte hvad hun vægter særlig højt, svarer hun `nærvær`både i forhold til børnene og  i forældrenesamarbejdet.

 

 

 

 

 

 

Steen
Steen er pædagog og blev uddannet i 2007.
Steen er utrolig kreativ og kan tegne alt fra fabelagtige drager til yndige prinsesser.
Steen elsker også musik og ofte kan man høre ham synge og spille tromme med en gruppe børn.
Steen elsker at forkæle os med lækker mad og bagværk, gerne lavet over bål.
At møde børnene i deres interesser, er noget der præger Steens arbejde og han er ikke bleg for en pokemontur, eller en stopdans til tiden toner.
Steen er sprogpædagog
Steen er i børnehaven.

 

 

Lene
Lene er den medarbejder der har været i huset længst. Derfor er det ofte Lene vi spørger om alt fra traditioner til gamle dokumenter. Lene er nærværende og omsorgsfuld, og børnene flokkes altid om hende. Lene har et kæmpe overskud og er ikke bange for nye udfordringer. Lene kan trylle med både ferieplanlægning og Excelark.
Hvis Lene en sjælden gang i mellem holder en fridag, kan man være sikker på at børnene spørger `hvornår kommer Lene´ hele dagen lang.
Lene er i børnehaven.

 

 

 

Gitte
Gitte er husets husalf.
Det er Gitte der hver dag sørger for at vi andre kan fokusere udelukkende på børnene. Gitte rydder op, vasker tøj, dækker borde og tørrer af.
Gitte skaber altid god stemning omkring sig og hun er ikke bleg for at hjælpe med et par sko der driller eller at finde en drikkedunk.
I det hele taget hjælper Gitte der hvor der er et behov.

 

 

 

 

Pædagogiske læreplan

Alle børn har krav på at blive mødt med respekt for den de er. Vi ser børn som selvstændige
individer, der aktivt bidrager til egen udvikling gennem samspillet med andre børn og voksne,
hvor krav og passende udfordringer fra omgivelserne er en vigtig del af barnets læring….

Klik herefter for at se vores: